ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΑΤΟΥΑΖ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Έρωτας ή τίποτα!!!


Με αφορμή μια συζήτηση που είχα με μια κοπέλα κάθησα και σκέφτηκα κάποια πράγματα... Πώς γίνεται μια 20χρονη κόπελα να μην πιστεύει στον έρωτα, στην αγάπη γενικότερα;; (φιλική, ερωτική ακόμα και οικογενειακή...) Πώς γίνεται να λέει πως στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν αληθινά συναισθήματα και πως όλα γίνονται για τα λεφτά;; Πως οι γυναίκες (πλέον) παντρευόμαστε μόνο άντρες με καλή οικονομική κατάσταση για να είμαστε εξασφαλισμένες... Ότι στην εποχή που ζούμε το αίσθημα της επιβίωσης είναι τοσο δυνατό που τα συναισθήματα θα μπουν στην άκρη... Ότι τα συναισθήματα τελείωσαν και ανήκουν στις "καθαρές" εποχές... Πως γίνεται μια τόσο νέα κοπέλα να λέει πως έχει έρθει "το τέλος"..;;  Προέβαλε σαν "δικαιολογία" το γεγονός το οτι πληγώθηκε την έκανε να μην πιστεύει... Ποιός σου είπε πως δεν θα πληγωθείς ποτέ;; Ποιός σου είπε ότι όλα στη ζωή θα είναι ρόδινα;;  Όλοι έχουμε πληγωθεί και όλοι κάποτε θα πληγωθούμε... (Και περισσότερες από μία φορές..!)  Η ζωή δεν είναι εύκολη μα ό,τι αξίζει είναι οι στιγμές... Και τις ομορφότερες στιγμές τις περνάμε με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και είναι στιγμές γεμάτες συναισθήματα!!! Είμαστε άνθρωποι και έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε όμορφα πράγματα όπως είναι ο έρωτας και ο θεσμός της οικογένειας και όποιος πιστεύει το αντίθετο κάνει τεράστιο λάθος... Είναι άσχημο ένας άνθρωπος νέος, που όλο το μέλλον είναι μπροστά του και του ανήκει, να σκέφτεται πως δεν υπάρχει μέλλον!!! Η ζωή είναι όμορφη... Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μόνο το παρόν. Το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν ήρθε ακόμα... Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και θα το αντιμετωπισουμε όταν έρθει ;) Και όσο για τα συναισθήματα, δεν θα τελειώσουν ποτέ... Εξάλλου δεν υπάρχουν "καθαρές" εποχές,  αλλά καθαροί άνθρωποι!!!


5 σχόλια:

  1. Εξάλλου δεν υπάρχουν "καθαρές" εποχές, αλλά καθαροί άνθρωποι!!! Ποσο συμφωνη με βρισκει αυτη η τελευταια φραση...!!
    Καλο σου βραδυ :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά όλοι τα ίδια προσέχουμε..κι εγώ για την τελευταία σου πρόταση θα έλεγα κυρίως!! ;)
    επίσης, όλοι λιγο πολύ μετα απο καποια δυσκολια παύουμε για λιγο ν ελπιζουμε ή να πιστεύουμε μέχρι ν ερθει κατι να το ανατρεψει κι αυτο κ να μας δειξει ότι αξίζει να πιστεύουμε ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα.. Ήταν απίστευτο! 20 χρονών κοπέλα να λέει ότι δεν υπάρχει έρωτα και ότι "για τα λεφτά τα κάνεις όλα" όπως λέει και το άσμα.. Είναι τραγικό νέοι άνθρωποι να μην πιστεύουν στην αγάπη. Καλά στους ανθρώπους, αν έχεις πληγωθεί δύσκολα να εμπιστευτείς ξανά, αλλά όχι στο πιο αγνό συναίσθημα του κόσμου! Ερωτική, φιλική, οικογενειακή, ακόμη και στο κατοικίδιο σου!!! Δε γίνεται να την ξεγράφουμε έτσι απλά... Καλά όσον αφορά τις εποχές και τους ανθρώπους έχεις απόλυτο δίκιο. Η ευθύνη -και η προσωπική κατάληξη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον άνθρωπο. Όπως λέει και ο Πλάτων "αιτία ελωμένου, δαίμων αναίτιος"(ελπίζω να το γραψα καλά, έχουν περάσει και χρόνια από τότε). Αν, λοιπον, θες να είσαι καθαρός σε "μη καθαρές" εποχές μπορείς να το κάνεις και σύμμαχος σου θα 'ναι η αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο τελος της ζωης μας αυτο που θα μεινει ειναι τα συναισθηματα που ζησαμε και οι στιγμες με οσους αγαπησαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή